-
Categories
Alles, Hoofdgerecht, Voorgerecht
-
Comments
3 comments
Courgetti met aubergine en tomaat
Het liefst wordt hier in huis elke dag pasta gegeten, maar de werking van de Durum Tarwe is niet positief als je je bloedsuikerspiegel in balans wilt houden. De zucchini spaghetti is een grote uitkomst als je snelle koolhydraten wil vermijden en toch de intense behoefte hebt om een pasta te eten. Deze spaghetti is bij elke willekeurige pastasaus te eten, van de traditionele Bolognese tot de meest simpele aglio & oglio (knoflook en olijfolie)
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 paprika
- bakje kleine tomaatjes
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- 1 knoflook teentje
- olijfolie
- verse basilicum
- peper en zout
Bereiding:
Snij alle groenten behalve de cougette in blokjes
Met een Julienne snijder of de handzame Spirelli maak je spaghetti van je courgette
Verwarm olijfolie in de pan (laat het niet te heet worden, want dan gaat het oxideren) en laat de knoflook bruin worden
Voeg de gesneden paprika,aubergine en pijnboompitten toe,
Als alles gaar is voer je de tomaten en courgette toe en laat het even warm worden (mag niet heet of gaar worden)
Doe alles op je bord met verse basilicum erbij en een nog wat extra vergine olijfolie.
Op smaak maken met peper en zeezout.
Tip: ook lekker met garnalen of stukjes kip
Buon Appetito!
3 Comments
Zucchinispaghetti met aubergine en tomaat, wat een toprecept. Echt superlekker!
Vanavond dit gerecht gegeten, echt heerlijk!
Ik zou graag een spirelli of julienne snijder willen bestellen, kan dit? met vriendelijke groeten
Brigitte Sparks
Leave a Comment