• Categories

    Alles, Hoofdgerecht, Voorgerecht

  • Comments

    3 comments



Courgetti met aubergine en tomaat

Hoofdgerecht-bijgerecht-paleo-Courgettespaghetti roerbakgroente

Het liefst wordt hier in huis elke dag pasta gegeten, maar de werking van de Durum Tarwe is niet positief als je je bloedsuikerspiegel in balans wilt houden. De zucchini spaghetti is een grote uitkomst als je snelle koolhydraten wil vermijden en toch de intense behoefte hebt om een pasta te eten. Deze spaghetti is bij elke willekeurige pastasaus te eten, van de traditionele Bolognese tot de meest simpele aglio & oglio (knoflook en olijfolie)

Ingrediënten voor 2 personen:

    • 1 courgette
    • 1 aubergine
    • 1 paprika
    • bakje kleine tomaatjes
    • 1 eetlepel pijnboompitjes
    • 1 knoflook teentje
    • olijfolie
    • verse basilicum
    • peper en zout

Bereiding:

Snij alle groenten behalve de cougette in blokjes

Met een Julienne snijder of de handzame Spirelli maak je spaghetti van je courgette

Verwarm olijfolie in de pan (laat het niet te heet worden, want dan gaat het oxideren) en laat de knoflook bruin worden

Voeg de gesneden paprika,aubergine en pijnboompitten  toe,

Als alles gaar is voer je de tomaten en courgette toe en laat het even warm worden (mag niet heet of gaar worden)

Doe alles op je bord met verse basilicum erbij en een nog wat extra vergine olijfolie.

Op smaak maken met peper en zeezout.

Tip: ook lekker met garnalen of stukjes kip

 

Buon Appetito!

3 Comments

  • Erika 16 december 2013 at 19:14 - Beantwoorden

    Zucchinispaghetti met aubergine en tomaat, wat een toprecept. Echt superlekker!

  • Annemarie 24 januari 2014 at 19:40 - Beantwoorden

    Vanavond dit gerecht gegeten, echt heerlijk!

  • brigitte sparks 22 maart 2014 at 22:42 - Beantwoorden

    Ik zou graag een spirelli of julienne snijder willen bestellen, kan dit? met vriendelijke groeten
    Brigitte Sparks

Leave a Comment