• Categories

    Alles, Hoofdgerecht, Lunch, Tussendoortje, Voorgerecht

  • Comments

    4 comments



Venkel Courgette Linzensoep

Venkel corgettesoepEen venkelcourgette soep is al een hele smakelijke soep, maar kan wat waterig zijn. Om het te binden kun je bijvoorbeeld arrowroot gebruiken, dit heeft geen invloed op de smaak. Toch gebruik ook graag linzen als bindmiddel om de soep ook gelijk wat steviger en voedzamer te maken. Zo kan het heel goed geserveerd worden als maaltijdsoep.

Ingrediënten (voor 4 personen):

    • 2 venkels
    • 2 courgettes
    • 200 gr rode linzen
    • 4 sjalotjes
    • 2 knoflookteentjes
    • 2 groente of misobouillonblokjes (zonder e-nummers)
    • theelepel venkelzaad
    • dessertlepel Italiaanse kruiden
    • Kokosvet
    • 2 takjes verse munt
    • water
    • keltisch zeezout

 

Bereiden:

Hak de sjalotjes en knoflook grof en fruit deze in de soeppan (met dikke bodem) in een klontje kokosvet

Voeg de linzen toe aan de ui en knoflook. Voeg er twee liter water met bouillon aan toe en laat het zachtjes koken. De kooktijd is ongeveer 25 minuten, na 10 minuten kun je de gesneden venkel en courgette toevoegen.

Als alles gaar is de soep van het vuur halen. De Italiaanse kruiden en venkelzaadjes toevoegen, daarna met de staafmixer de soep glad pureren. Eventueel wat zeezout toevoegen naar wens.

Garneren met lekker veel verse munt.

Enjoy!

 

4 Comments

Leave a Comment