• Categories

    Alles, Lunch, Voorgerecht

  • Comments

    2 comments



Romige meiraapsoep

foto meiraapsoep klein
Het is juli en de meirapen zijn volop aanwezig. Een nieuwe oogst wist mijn biologische groenteboer te vertellen. De natuur is echt in de war door het uitblijven van de zomer! Komt ook weer goed uit, kunnen we nog langer genieten van deze heerlijke raapjes vol vitamine C en Calcium. De bieslook stond ook mooi in de bloei en de bloemetjes zijn niet alleen decoratief maar hebben ook nog hele frisse zachte uien-smaak.

Deze romige soep, is een heerlijk vullende maaltijd soep, maar in kleine porties ook geschikt als voorgerecht. De meiraap kun je ook vervangen voor witte asperges of venkel. Wil je de soep nog iets steviger hebben, wat bijna niet nodig is met de meiraapjes, kun je nog een beetje natuurlijke bindmiddel toevoegen in de vorm van arrow-root.

In de meiraapsoep gebruik ik grasboter, en ja dat is zuivel. Mag dat dan wel? Daar zijn de meningen over verdeeld. Grasboter schaart men onder de gezonde verzadigde vetten, net als kokosolie. Persoonlijk vind ik het een gezonde verzadigde vet vol Omega 3 die goed past in het een leefstijl met puur eten. Als je liever geen grasboter eet kun je het onderstaande recept natuurlijk ook maken met kokosvet.

Romige meiraapsoep met bieslookbloemetjes

Ingredienten voor 2 a 3 personen:

pond meirapen
bosje bieslook met bloem
3 sjalotjes
2 knoflookteentjes
bio bouillonblokje zonder gist of smaakversterkers
half liter water
grote klont biologische grasboter
extra zeezout en peper (naar smaak)
staafmixer

Bereiding:

Verwarm klontje roomboter in de soeppan
Snij de sjalotjes en knoflooktentjes grof en smoor ze zachtjes in de roomboter
Was en snij de meirapen in kleine blokjes.
Voor meirapen bij de sjalotjes en knoflook.
Laat nog even smoren en voer een half liter gekookt water met opgelost bouillonblokje toe aan de groenten.
Laat de meiraapjes 15 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en pureer de groenten tot een zachte romige massa. Daarna zet je de pan weer op het vuur en laat het zachtjes verder koken. Voeg eventueel peper en zeezout toe.
Knip inmiddels wat bloemetjes van de bieslook en knip de bieslook fijn voor de garnering.
Verdeel de soep over twee kommen (maaltijd) of drie kommen (als voorgerecht)
Bloemetjes en bieslook eroverheen en geniet!

2 Comments

  • Myriam 25 mei 2016 at 12:17 - Beantwoorden

    Bouillonblokjes zonder enig E-nummer of gistextract enz?
    Ik vind geen enkel zuiver.

    1. Pure Food Coach Alessandra 25 mei 2016 at 17:10 - Beantwoorden

      Inderdaad Myriam, echte zuivere blokjes zijn er niet echt. Boullionpoeder daarentegen is wel puur te vinden bij de natuurvoedingwinkels.

Leave a Comment