-
Categories
Alles, Bijgerechten, Borrelhap
-
Comments
4 comments
Rode bieten hummus
Hummus is een Noord-Afrikaans bijgerecht met als basis ingrediënten kikkererwten, olijfolie en tahin (sesampasta). De kikkererwten heb ik deze keer in zijn geheel vervangen door rode bieten en het geheel is verrassend fris en smaakvol.
Ingrediënten
- 2 gekookte rode bieten
- 2 eetlepels tahin
- 1 knoflookteentje
- 2 eetlepels olijfolie
- komijn
- peper
- zeezout
Extra nodig
keukenmachine
Bereiding
Meng de rode bieten, knoflook, tahin, komijn, zout, peper en olijfolie in de keukenmachine tot glad mengsel.
Als het mengsel te droog is kun je er meer olijfolie aan toe voegen.
Serveertip
Met schijfjes appel of komkommer dippen.
4 Comments
DAT ga ik morgen maken! Dankjewel voor het leuke recept.
Lijkt me leuk om eens te maken, maar ik heb geen sesampasta in huis. Kan ik dat door iets vervangen? Of zelf maken?
Oeh dat is moeilijk te vervangen, met amandelpasta of pompoenpitpasta, maar ik neem aan dat je dat ook niet zomaar in huis hebt 😉
Lekker!!
Leave a Comment