• Categories

    Alles, Nagerecht, Taart & Koek, Tussendoortje

  • Comments

    0 comments



Pure chocola met goji en kokos

snack-chocola-noten-goji-kokos

Deze variant is de simpele variant, de minder simpele variant is met cacaoboter, ook lekker maar dat heb ik niet altijd in huis. Repen pure chocola (boven de 72% cacao) heb ik eigenlijk altijd op voorraad. Chocola staat onder meer bekend als happyfood door het stofje fenylethylamine, een natuurlijke anti-depressivum.  Heel fijn als je je een beetje down voelt, maar chocola heeft ook zijn negatieve kanten, het is net als koffie en alcohol heel belastend voor je lever. De alcoholslogan gaat dus ook op voor chocola. Geniet, maar eet met mate!

Ingrediënten:

    • 1 reep pure chocola (minstens 72%)
    • handje pittenmix (pompoen, zonnebloem en lijnzaad)
    • Kokosflakes (de geroosterde)
    • Handje gojibesjes
    • Geroosterde kokosflakes
    • bakpapier

Bereiding:

verwarm de chocola “au bain marie” (een pan met warm water op het vuur en als deksel een bord gebruiken om daarop de chocola te laten smelten)
voeg de pittenmix door de chocola
leg bakpapier op een bord of schaal
schenk de vloerbare chocola over het bakpapier
strooi de gojibesjes en de kokos eroverheen
uurtje in de koelkast
als het hard geworden is in grove brokken breken

Wil je de meer bewerkelijke en nog puurdere variant proberen, kies dan voor 50 gram rauwe cacao en 30 gram cacaoboter.

Heerlijke homemade chocola goed te bewaren in de koelkast.

Vele variaties mogelijk: noten, gedroogd fruit, specerijen zoals kaneel en piment.

Leave a Comment