-
Categories
Alles, Taart & Koek, Tussendoortje
-
Comments
0 comments
Pepernoten koekje
Vanaf begin september nemen de pepernoten de schappen in de supermarkten over en komen er zelfs heuse pepernotenwinkels in de grote steden (zelfs een bij mij om de hoek!). Allemaal leuk en aardig….maar ik eet ze liever niet.
Gelukkig zijn er genoeg glutenvrije alternatieven te vinden…….van verschillende recepten heb ik een pepernoten koekje gemaakt die werkelijk gevaarlijk lekker is…knapperig aan de buitenkant (door de arrowroot) en taai aan de binnenkant (door het amandelmeel), wat wil je nog meer!
En laat de kans niet aan je voorbij gaan om dit samen met kinderen te maken, zo simpel en gezellig, heerlijk om samen te genieten van het eindresultaat.
Ingrediënten:
- 125 gram amandelmeel
- 75 gram arrowroot
- 70 gram kokosbloesemsuiker
- 75 gram roomboter of kokosvet
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 1 ei
- snuf zeezout
Bereiding:
Verwarm de oven op 160 graden
Laat de roomboter smelten in een pannetje
Meng de meelsoorten, kokosbloesemsuiker en specerijen door elkaar en voeg het ei en gesmolten erbij
Kneed met je handen het deeg tot een bal en laat het stevig worden in de koelkast (1 uur) of vriezer (20 min)
Bekleed een bakblik met bakpapier
Als het deeg stevig genoeg is om balletjes van de draaien kun je voor pepernoten echt hele kleine balletjes draaien ( zo groot als een knikker) en voor koekjes het formaat van een soepballetje. Druk de balletjes een beetje aan voordat je ze in de oven doet
ongeveer 15-20 minuten in de oven en ze zijn klaar….
En hoe verleidelijk ook, eet ze niet te warm, want afgekoeld zijn ze NOG lekkerder!
Leave a Comment