-
Categories
Alles, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
-
Comments
7 comments
Marokkaanse Pompoen-linzensoep
Deze pompoensoep met Marokkaanse twist is super kruidig en smaakvol. En ook heel erg geschikt voor kinderen, want het is niet spicy.
Ras el Hanout (spreek je uit als Haenoet) betekent “het beste uit de winkel”. Meer dan 15 kruiden en specerijen, met smaakmakers als kaneel, kummel, steranijs, gember, peper, kurkuma en kardemon.
Let wel op als je het mengsel kant en klaar koopt. Er mag geen zout aan toegevoegd zijn en al helemaaaal niet de smaakversterker E621. Helaas gebeurd dat vaak bij kant en klare kruidenmixen. Goed het etiket lezen dus….of zelf maken, klik hier voor samenstelling Ras el Hanout.
Ingrediënten:
- 1 middelgrote pompoen (voor 4 personen)
- 200 gram gedroogde rode linzen
- 3 sjalotjes
- 2 knoflookteentjes
- 2 bouillonblokjes zonder E621 en gist
- 1,5 liter water
- 1 eetlepel kokosvet
- 1 eetlepel Ras el Hanout
- keltisch zeezout (evt)
- plukje verse koriander of peterselie voor garnering
Bereiding:
Fruit de knoflook en de sjalotjes in de kokosvet in een pan met dikke bodem. Voeg daar de in stukken gesneden pompoen bij (schil mag je meekoken van de oranje pompoen) en de (afgespoelde) linzen
Laat de bouillonblokjes oplossen in wat gekookt water en voeg het met de 1,5 liter water bij de groente, dit mag 25 minuten gaar koken.
Voeg aan het einde de Ras el Hanout toe en voeg het zout naar smaak toe (hoeft niet)
Haal de pan van het vuur en maak er een gladde soep van met de staafmixer
Voor de garnering gebruik ik verse kruiden en/of een pittenmengsel van pompoenpitten, hennepzaad, zonnebloempitten en pijnboompitten.
Heerlijk voor een verwarmende lunch, voorgerecht of maaltijdsoep
Enjoy!
7 Comments
Waarom mag er geen E621 in? En waarom moet er Keltisch zout in? En wat is dat dan?
E621 is een hartige smaakmaker die ook wel bekend is onder de naam Vetjin of Mono Sodium Glutamaat (MSG) Het verstoord de hormoonhuishouding en het stimuleert je honger gevoel, je gaat er dus meer van eten. E621 wordt vooral gebruikt om smaakjes te versterken die aan producten zijn toegevoegd, zoals paprikachips of kaaswafels.
Voor keltisch zeezout verwijs ik naar de blog over zeezout….
Ipv keltisch zeezout kun je ook gewoon zeezout gebruiken. Tafelzout is een leeg product zonder mineralen..
Lekkere soep! Net gemaakt.
Leuk om te horen Nelleke! Thanks
Heerlijke soep. Kan ik jullie volgen?
Hartelijke groet, Helen
Hallo Alessandra, ik heb heerlijk gegeten. Het was een lekkere soep. Gelukkig nog wat over voor morgen. Groetjes Caroline
Leave a Comment