-
Categories
Alles, Bijgerechten, Borrelhap, Hoofdgerecht, Lunch, Salade, Voorgerecht
-
Comments
1 comments
Mango-Avocado Salsa
Voor receptenruil van juni mocht ik de smakelijke site van Personal Foodcoaching uitpluizen voor lekkere recepten die ik graag nog wil maken. Nou zag ik verschillende recepten die ik op mijn “to do” lijstje heb staan. Bananenbrood, heerlijke salades, homemade müslie en vele andere recepten, toch bleef ik steeds hangen bij de zomers mango-avocado-rode ui salsa (kijk hier voor het originele recept)
Ik was heel benieuwd of deze salsa de thuistest zou doorstaan omdat ik het leuk vindt om juist ook met de kinderen dit soort lekkere hapjes uit te proberen. Nou, dat is deels gelukt, dochterlief vond de avocado niet lekker, dus hele salsa niet en zoonlief wilde het hele bakje voor zichzelf, zo lekker vond hij het. Zelf vond ik het ook heerlijk, beetje aan de milde kant, omdat ik de rode peper eruit heb gelaten om de kinderen te ontzien. Als het aan mij had gelegen had de rode peper er in gezeten.
Wij hebben de salsa gegeten met kip gekruid met kurkuma, paprikapoeder, zwarte peper en zeezout. Best kruidig van smaak, zo was de mild zoete salsa een fijne aanvulling op gehele maaltijd. Maar de salsa lijkt me ook heel lekker op een borrel met nacho chips, selderijstengel of op een witlofblaadje. Ook heel lekker voor bij de vis of barbecue.
Ingrediënten:
- 1 rijpe mango
- 1 rijpe avocado
- 1 rode ui of sjalotje
- scheutje olijfolie, bijvoorbeeld van Amanprana
- zeezout (keltisch of himalaya)
- sap van halve limoen
- 1 rode peper (optioneel)
Bereiding:
Snij de mango en avocado in kleine blokjes
Hak het uitje en koriander fijn
Haal de pitjes uit de rode peper en snij het in kleine reepjes
Meng het doorelkaar met de limoensap en olijfolie
Zeezout naar smaak toevoegen
Enjoy!
1 Comments
Dit recept is goddelijk! Dankuwel kan/mag ik dit delen op Facebook onder uw naam uiteraard!
Leave a Comment