-
Categories
Bijgerechten, Borrelhap, Lunch, Tussendoortje, Voorgerecht
-
Comments
1 comments
Kipnuggets pure food style
Kipnuggets in een deegjasje zijn heerlijk, maar wat er nou precies onder dat korstje zit is nooit echt duidelijk, is het samengeperst restafval of daadwerkelijk kipfilet? Daarom ben ik een grote voorstander van zelf maken. Nu niet met bloem, maar met sesamzaadjes of geraspte kokos.
bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten 4 personen
- 500 gram kipfilet, in reepjes gesneden
- 1 ei, losgeklopt
- 100 gram kokosrasp of sesamzaadjes
- 1 tl kurkuma
- 1 tl Keltisch zeezout
- 1 tl kerriepoeder
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op.
Droog de stukjes kip met wat keukenpapier. Zo blijft de kokos of sesamzaadjes beter plakken.
Meng de kokosrasp of sesamzaadjes met het zout en de specerijen in een kom.
Neem een andere kom voor de ei.
Rol de kip eerst in de kokos of sesam, dan in het geklopte ei en vervolgens nog een keer in de kokos of sesam. Leg de stukjes kip op de bakplaat en bak in 25 minuten gaar.
Tip voor een snelle alternatief: Kip met sesam of kokos kun je ook heel goed bakken in kokosolie. (10 minuten)
Enjoy!
1 Comments
Deze kipstukjes waren heerlijk afgelopen weekend!
Leave a Comment