-
Categories
Alles, Bijgerechten
-
Comments
0 comments
Homemade vissticks
Als je een dochter hebt die geen vlees noch vis eet, maar wel vissticks, want daar zit volgens haar geen echte vis in (en daar kan ze zomaar gelijk in hebben) dan word je wel gedwongen om een keer zelf vissticks te maken. Vol verwachting schoof ik deze goude visstukjes onder haar neus…en ze zijn goedgekeurd, dochterlief vond ze heerlijk (wij allemaal ook).
Ingredienten:
- 500 gr Kabeljauwmoot
- 2 eieren
- glutenvrij paneer van Teffmeel of amandelmeel
- peper en zeezout
- verse peterselie
- 1 citroen
- kokosvet
Bereiding:
Snij de kabeljauw in dunne gelijke repen
Zet drie borden naast elkaar en doe in het eerste bord de eieren op smaak gebracht met peper en zout, in het tweede bord het paneermeel of amandelmeel en het derde bord is voor de visreepjes met ei en paneer.
Als alle vis eerst door het ei en daarna door het paneer is gehaald kun je de kokosolie verwarmen in een bakpan.
Na het bakken even op keukenpapier neerleggen en eventueel besprenkelen met citroensap
Verse peterselie kun je gebruiken als garnering over de vissticks.
Zo simpel is het, waarom zouden we nog diepvries vissticks, met ondefinieerbare vis en smaakversterkers, eten?
Enjoy!
Leave a Comment