-
Categories
Alles, Ontbijt
-
Comments
3 comments
Havermout de Luxe
Havermout pap is weer helemaal terug van weggeweest, of zoals in mijn geval nieuw in mijn voedingspatroon. Ik heb eigenlijk nooit van pap gehouden en was meer het müsli type (met veel suiker), daarom was het een extra grote verrassing dat het eigenlijk heel lekker is. Zeker in de winter een heerlijke warme voedende start van de dag. Deze variant is dan ook wel heel lekker, de uitgebreide versie…
Ingrediënten voor 2 personen:
- 100 gr biologische havermout (liefst een nacht in water laten weken)
- 300 ml plantaardige melk, zoals amandelmelk of rijstemelk
- een dessertlepel kaneel
- een dessertlepel vanillepoeder-extract (geen vanille suiker)
- 1 banaan
- 1 appel
- 1 handje blauwe bessen
- 1 handje frambozen (hangt af van het seizoen)
- 1 handje rauwe noten, pecan of walnoten
- 1 handje gojibesjes
bereiding:
Kook de havermout met de rijstmelk ongeveer 5 minuten door.
Voeg een geprakte banaan toe aan de havermout en roer het goed door in het pannetje
Als je de havermout wat steviger wilt voeg dan wat minder vocht toe
Na een minuut mag je het vuur uitdoen en kaneel en vanille toevoegen.
Verdeel de havermout over de kommetjes en strooi het verse fruit en noten eroverheen.
Enjoy!
Snelle versie is havermout met appel, rozijnen en kaneel…ook wel een appeltaartje in de ochtend, ook heel lekker!
3 Comments
Lekkere recepten leuk voor de afwisseling
Ontzettend lekker en voedend! De favoriet van mijn zoon is de snelle versie, hij vraagt er elke ochtend om 🙂
[…] Voor het recept kijk hier […]
Leave a Comment