-
Categories
Alles, Bijgerechten, Hoofdgerecht, Lunch, Salade
-
Comments
0 comments
Gebakken courgettes op Italiaanse wijze
De courgettes in Italie heten zucchini en zijn voornamelijk klein, stevig en heel smaakvol, zo anders dan die grote joekels in Nederland, die eigenlijk heel waterig smaken. Tegenwoordig zie je de kleine courgettes steeds vaker en ik zou zeggen; grijp je kans, want ze zijn er waarschijnlijk alleen in sept/okt/nov.
Deze week heb ik dus al twee keer zucchini gegeten bij de lunch en avondeten en er zullen nog meerdere dagen volgen….
Basis recept van gebakken zucchini op Italiaanse wijze:
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 kleine zucchini
- 1 grote teen knoflook
- een halve rode ui
- een eetlepel Italiaanse kruiden
- Zeezout en peper
- Olijfolie extra vergine
Bereiding:
Snij de courgettes in dunne plakjes
Hak een knoflookje heel fijn en snij de rode ui in dunne ringen
Verwarm in een bakpan (liefst met deksel) een grote eetlepel olijfolie en fruit de knoflook en ui bruin
Voeg de courgette toe aan de knoflook en ui, maak het op smaak met zeezout en Italiaanse kruiden en laat het gaar smoren met een deksel op de pan
Variatie 1: voeg er gaar gekookte broccoli aan toe
Variatie 2: bak groene asperges mee
Variatie 3: bak een handje pijnboompitten mee
Zowel voor de lunch als avondeten gebruik ik grote hoeveelheden groente. In de avond met twee homemade hamburgers en bij de lunch met twee gebakken eieren met gesmolten geitenkaas en alfalfa.
Buon Appetito!
Leave a Comment