-
Categories
Alles, Bijgerechten, Borrelhap, Tussendoortje
-
Comments
7 comments
Feta Bieslook Quinoabroodje
Als ik uit eten ga vind ik eigenlijk niets lastiger dan van het broodje met kruidenboter af te blijven die je vaak krijgt voordat je überhaupt besteld hebt. Niet omdat het nou zo lekker is, maar meer uit nostalgie en om de eerste trek te stillen…Daarbij vind ik het soms lekker om een broodje bij de soep of salade te eten. Verder mis ik brood verbazendwekkend weinig, er zijn zulke goede alternatieven…
Het bieslook-feta broodje van Quinoa meel is echt een goed en stevig alternatief. Het heeft wat weg van volkorenmeel, maar is volledig glutenvrij.
Ingrediënten voor ongel. 15 kleine broodjes:
- 225 Quinoameel
- 110 gr Fetakaas
- 60 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 3 gr bakpoeder, na bicarbonaat
- 1 ei
- 125 ml rijstmelk
- 4 grote eetlepels olijfolie
- grote pluk verse bieslook
- 5 gr zout
Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden
Brokkel de fetakaas en voeg het bij het deeg.
Rasp de parmezaanse kaas fijn en voeg het ook toe
Daarna voeg je de bakpoeder, zout, olijfolie en het ei toe
Knip de bieslook in stukjes in het deeg
Op het laatste moment de rijstmelk.
Flink kneden, kan met keukenmachine of met de hand.
Als het te droog is voeg je wat rijstmelk en olijfolie toe.
Bekleed een muffinblik met kleine stukjes bakpapier, doe daar een balletje deeg in.
Ongeveer 20-25 minuten in de oven.
Lauwwarm eten is het lekkerst.
Enjoy!
7 Comments
lijkt me lekker, waar koop je quinoameel?
Quinoameel van NatureCrops kun je kopen via mijn site bij Puur Mieke. Staat rechts van mijn blogs. Succes!
Bakpoeder, kan het baking soda zijn of moet het echt bakpoeder zijn? En is de rijstmelk te vervangen door amandel- of kokosmelk?
Bakingsoda gebruik ik ook, dat is nabicarbonaat 😉
Amandel- of havermelk lijkt me beter combineren met feta dan kokosmelk, maar dat zou je zelf kunnen uitproberen….succes!
Ies heel vies!!
haha, ja quinoa meel heeft een aparte smaak, ik kan me voorstellen dat je er even aan moet wennen….
Was een beetje bezorgd over de ‘aparte smaak’ van quinoameel, maar ik vind de broodjes heel lekker!
Leave a Comment