-
Categories
Alles, Bijgerechten, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
-
Comments
0 comments
Courgetti met romige avocado saus
Courgetti (spaghetti van courgette) is heerlijk licht verteerbaar, echt een heel fijn alternatief voor gewone tarwe pasta. Met m’n spirelli draai ik in een handomdraai een paar courgettes om in een groot bord courgetti. Courgetti eet ik bij alle traditionele sauzen die ik ken uit de Italiaanse keuken.
Nou zag ik al meerdere malen de avocado saus voorbij komen, maar het kwam er niet van om het te maken…met twee avocado’s die echt op moesten heb ik snel deze saus gemaakt. Dit gerecht is heel voedzaam door de vezels en vetten. Deze avocado-courgetti is ook heel goed te combineren met gamba’s of kip.
Heerlijk als lunch, voor- of hoofdgerecht.
Ingrediënten 4 personen
- 2 avocado’s
- 4 kleine courgettes
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- een rode paprika
- sap van halve citroen
- handje pijnboompitjes
- een eetlepel Italiaanse kruiden
- olijf olie
- peper en zeezout
- pluk verse peterselie
Bereiding:
Draai met een spirelli oid de courgette’s in lange slierten.
Pureer de avocado’s met de Italiaanse kruiden, citroensap, peper en zout met de staafmixer tot een gladde saus
Rooster de pijnboompitjes bruin in een bakpannetje zonder vet
Snij de rode uien paprika in grove stukken en hak de knoflook fijn
Verwarm wat olijfolie in een pan (laat het niet te heet worden) en smoor de paprika, ui en knoflook voor 5 minuten met een deksel op de pan. Voeg dan de courgetti en de avocadosaus toe en schep het al warm wordend om (niet langer dan 4 minuten)
TIP: laat de courgette vooral niet gaar worden, want dan is de bite weg.
Garneer de courgetti met de pijnboompitjes en peterselie en het is klaar om op te dienen
Buon Appetito!
Leave a Comment