-
Categories
Alles, Bijgerechten, Hoofdgerecht, Voorgerecht
-
Comments
0 comments
Coquilles met knolselderijpuree
Dit is nou typisch zo’n gerecht dat ter plekke tijdens de workshop “Feestelijk koken” is ontstaan. Voor een workshop haal ik verschillende ingrediënten in huis zonder precies te weten wat we bij elkaar gaan voegen. Deze combinatie is spontaan ontstaan ook door input van de deelnemers. Erg leuk om samen tot iets lekkers te komen. En zeg nou zelf, het ziet er fantastisch uit, want tijdens deze workshop kijken we ook naar opmaak, kleurencombinaties en garnering
Ingredienten voor 4 personen:
- 8 coquilles
- 1 knolselderij
- 6 gemengde driekleuren wortels
- roomboter
- kokosolie
- peterselie
- 1 cm geraspte gember
- 2 tenen knoflook
- theelepel kokos bloesemsuiker
- halve spaanse peper
- zeezout en peper
- verse peterselie
extra nodig;
Staafmixer
Bereiding knolselderij:
Was de knolselderij goed en schil het. Snij de knol in kleine blokjes van ongev 2 cm. De blokjes in de pan met laagje water (blokjes net onder) koken, ongeveer 10 minuten.
Na het koken afgieten, maar het afgegoten water bewaren. (om de puree later evt. wat dunner te maken)
Bij de afgegoten knolselderij voeg je een ei en de roomboter. Samen pureren met de staafmixer tot het smeuïg is. Weer even op het vuur zetten ivm met stollen ei. Op smaak maken met peterselie, peper en zout.
Bereiding coquilles:
Spoel de coquilles af met koud water en dep ze droog met keukenpapier
Snij met een scherp mesje ruitjes in de oppervlakte van de coquille
bestrooi ze met peper en zeezout
Verwarm de roomboter in de koekepan en fruit de fijn gesneden rode peper in de boter
Voeg de coquilles toe en bak ze 1,5 minuten per kant
Bereiding gember wortels:
Snij de wortels in dunne plakjes, snij de knoflook klein en rasp de gember
Verwarm de kokosolie in een koekepan en laat de knoflook beetje bruin worden. Voeg de worteltjes toe en bak ze lichtjes aan.
Zet even een deksel op de pan om ze te laten garen.
Voeg de gember en bloesemsuiker toe om de smaak van de wortels goed uit te laten komen
Garneer het geheel met verse kruiden zoals peterselie en bieslook.
Buon Appetito!
Leave a Comment