-
Categories
Alles, Taart & Koek
-
Comments
7 comments
Clafoutis met pruimen en kersen
Clafoutis is een heerlijk Frans taartje dat wordt gemaakt met kersen. Dat kan natuurlijk ook met ander fruit, daar doe ik niet moeilijk over. Alle rode vruchten, behalve aardbeien lenen zich er goed voor.
ingrediënten:
- 4 eieren
- 2 bananen
- 100 gr Amandelmeel
- Dessertlepel vanillepoeder
- Rasp van halve citroenschil
- Sap van 1/4 citroen
- 4/5 pruimen
- Snufje zout
bereiding:
Banaan in de oven op bakplaat zwart laten worden totdat hij openbarst. Ongev 10 minuten in 200 graden. Daarna bij eieren, meel, citroensap en rasp, zout voegen en met de staafmixer een glad beslag maken.
Het deeg in bakblik of ovenschaal gieten en daarna versieren met zoet zomerfruit: kersen/pruimen/blauwe bessen
Ongev 15/20 minuten in oven van 220 graden.
Enjoy!
Lauw warm opeten is het lekkerst, enjoy!
7 Comments
Waarom zit er geen foto bij dit recept?
Vanillepoeder als in vanilleextract (vloeibaar?) of… vanillesuiker?
Vanillepoeder kan je kopen bij een natuurdrogist/winkel. Het is geen suiker.
Inderdaad, vanille extract haal je bijvoorbeeld bij de ouderwetse drogist.
Foto is weggevallen, maar weer toegevoegd! dank!
zou dit recept ook kunnen met een ander meel, bijv. rijstmeel of hazelnootmeel?
Hi,
Ziet er heerlijk uit!! Misschien domme vraag maar banaan in de schil in de oven of zonder schil in de oven? Alvast dank!
Leave a Comment