-
Categories
Alles, Nagerecht, Taart & Koek, Tussendoortje
-
Comments
6 comments
Choco fudge
Deze heerlijke bonbonnetjes kreeg ik laatst van mijn moeder bij de thee. Hoe leuk is het dat ook mijn moeder lekker aan het experimenteren is met heerlijke baksel, taarten, gerechten en smoothies. Ben trots op haar!
Ingrediënten:
- 50 gram rauwe cacao
- 30 gram cacaoboter
- 50 ml kokosmelk/room
- klontje roomboter (het geheime ingrediënt)
- grote desertlepel kokosbloesemsuiker van Amanprana
- Kokosrasp
- Handje gojibesjes
- handje amandelen
- bakpapier
Bereiding:
Verwarm de cacaoboter “au bain marie” (een pan met warm water op het vuur en als deksel een bord gebruiken om daarop de boter te laten smelten)
Voeg de cacao door de cacaoboter
Voeg de kokosbloesemsuiker, kokosmelk toe
Laat geheel weer warm worden en voeg de roomboter toe en roer het goed door
meng de amandelen en gojibesjes door het chocolademengsel
leg bakpapier op een diep klein bordje of schaaltje
Schenk de vloerbare chocola over het bakpapier, mengsel mag mag zeker een cm dik zijn
Strooi de kokos eroverheen
uurtje in de koelkast
als het hard geworden is in blokjes snijden
Heerlijke homemade chocolade bonbonnetjes bewaren in de koelkast.
Wil je het wat simpeler aanpakken, laat dan een reep pure chocola 85% smelten, Au Bain Marie, voeg daar geen extra kokosbloesemsuiker aan toe.
Enjoy!
6 Comments
Ziet er erg lekker uit!! Is het mogelijk om de cacaoboter weg te laten en alleen roomboter te gebruiken?
Je kunt cacao boter wel vervangen voor kokosvet, het smelt dan wel wat sneller. Echt in de koelkast bewaren.
Die cocobloesemsuiker , waar kan ik die kopen?… En waar je gebruik je dT nog meer voor?. Of kan dit ook vervangen of zelfmaken?..
Kokos bloesemsuiker kun je kopen bij de natuurwinkels, de tuinen, vitamine store, webwinkels zoals Puur Mieke e.d. je kunt het natuurlijk vervangen door stevia, maar dat is lang niet zo lekker…Kokosbloesemsuiker heeft in vergelijking met geraffineerde suiker weinig invloed op je bloedsuiker spiegel. Een Glykemische Index van 35 ten opzichte van geraffineerde suiker met 62, is dat al een grootverschil.
Het lukt mij niet om het geheel vloeibaar te krijgen… Inmiddels cacaoboter, cacao, kokosroom en boter au bain Marie aan het verwarmen. Waar gaat het mis?
Bedoel je de kokosmelk uit blik (de dikke room die bovenop ligt na bewaren in koelkast?) of bijvoorbeeld de schenkbare kokosmelk van het merk Provamel?
Leave a Comment