-
Categories
Alles, Hoofdgerecht, Lunch
-
Comments
5 comments
Boekweit wraps met spinazie en geitenkaas
Dit is een van de eerste recepten die je tegen komt als je de overstap maakt naar een levensstijl zonder geraffineerde suikers, tarwe en koezuivel. Wraps van boekweit.Boekweit is een preudograan, een zaadje dat fijn gemalen wordt en heel geschikt is om tarwemeel te vervangen. Het bevat geen gluten (soort lijm), daarom is het wel verstandig of om een ei aan het beslag toe te voegen.
Voor de tortilla:
- 150 gr boekweitmeel
- 50 gr kikkererwtenmeel of kastanjemeel
- 2 eieren
- 3 dl water
- snufje zout
- kokosolie
Vulling:
- 200 gr spinazie
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine ui
- peper en zout
- olijfolie
- basilicum
- zachte geitenkaas
- 3 tomaten
Bereiden:
Maak een glad beslag van de twee meelsoorten, twee eieren, het water en een snuf zout. Bak 4 pannenkoekjes in kokosolie.
Verhit een wokpan en fruit daar de knoflook en het gesneden uitje in. Voeg de spinazie toe en als het gaar is even uit laten lekken.
Besmeer de pannenkoeken met zachte geitenkaas en leg daar over een reepje van de spinazie. Leg er nog wat fijn gesneden tomaatblokjes en verse basilicum overheen en rol de tortilla strak op.
Optioneel: voeg er biologische kipfilet of vis aan toe.
5 Comments
Wat een superrecept, dankjewel!!!
Vanmiddag de wrap gemaakt als lunchgerecht. De wrap vind ik eerlijk gezegd niet heel veel smaak hebben, maar samen met de vulling erg lekker. Dit gerecht zal ik vaker maken.
Ik heb een teentje knoflook ook door het beslag gedaan ! Voor een pittig effect ! Heerlijk!
Sinds wanneer is geitenkaas geen zuivel…
Je hebt gelijk Sanne, ik heb het veranderd in Koezuivel. Ik neem wel recepten op met zuivel van geit, schaap en water buffel. Maar dit nog altijd met mate, natuurlijke zuivelproducten worden het meest gebruikt door Pure Food Coaching.
Leave a Comment