-
Categories
Alles, Bijgerechten, Borrelhap, Tussendoortje, Voorgerecht
-
Comments
1 comments
Boekweit Blini’s
Blini’s zijn van Russische pannenkoekjes die van oorspong al gemaakt werden van boekweitmeel. Maar zoals wij ze kennen in West Europa zijn blini’s een soort hartige poffertjes die je heel goed kunt gebruiken als onderlegger voor humus, tapenades en andere smeersels.
ingrediënten:
- ½ liter rijstmelk
- 200 gr boekweitmeel
- 100 gram kikkererwtenmeel
- 2 eieren
- snuf keltisch zeezout
- water
- kokosvet
Bereiding:
Voeg meel en rijstmelk bij elkaar in een kom en maak er een glad beslag van met een garde
voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het beslag en daarna het zout
Mag flink zoutig worden.
Voeg eventueel nog wat water toe aan het beslag als het iets te dikkig is.
Bestrijk een poffertjespan met kokosvet, gebruik hiervoor een kwastje
Laat de blini’s geheel gaar worden aan 1 kant en draai ze nog even om.
Kijk voor de avocado mousse hier.
Enjoy!
1 Comments
Hoi,
Hoeveel blini’s maak je hier ongeveer mee?
Groetjes!
Leave a Comment