-
Categories
Alles, Bijgerechten, Borrelhap, Hoofdgerecht, Lunch
-
Comments
0 comments
Bloemkool-pizzabodem
Pizzabodem van bloemkool en mozzarella
Een pizzabodem van bloemkool is echt geweldig lekker. Je moet het alleen geen pizza noemen, dan zijn de verwachtingen niet zo hoog en de verrassing des te groter dat het wel een heerlijke smaakcombinatie is. Neem er even de tijd voor, maar dan heb je wel wat.
Ingrediënten voor 2 kleine (lunch) pizza’s of 1 grote pizza
- 200 gr bloemkool (gewicht van de roosjes)
- 200 gr buffelmozzarella, geraspt
- 1 ei
- tomaatjes
- 1 aubergine
- 1 courgette
- basilicum
- olijfolie
- zeezout
Bereiding:
Verwarm de oven op 225 graden
Was de bloemkoolroosjes en maal ze fijn in een keukenmachine
Leg de bloemkoolkruimels in een schone theedoek en draai de doek zodat al het vocht uit de bloemkool verdwijnt.
Als alle vocht uit de bloemkool is heb je echt een soort droog meel
Maal ook de mozzarella fijn in de keukenmachine en voeg het toe aan het bloemkoolmeel, voeg daar een ei, een dessertlepel olijfolie en zout aan toe.
Maak een mooie ronde bodem met behulp van bijvoorbeeld de ring van een bakblik
Besprenkel de pizza met wat extra olijfolie en zet hem 15 minuten in de oven
Snij de courgette en aubergine in dunne lange plakken en besprenkel ze met zeezout, na ongeveer 10 minuten is het water uit de groente onttrokken en kun je het droogdeppen met keukenpapier.
Haal de pizzabodem uit de oven en leg er nog wat extra mozzarella op samen met de cherrietomaatjes, zet deze weer terug in de oven voor ongeveer 10 minuten
In de tussentijd verwarm je de grillpan en smeer deze in met klein beetje olijfolie, grill daarop de dunne plakken groente
Als de pizzabodem mooi bruin is haal je hem uit de oven en bekleed het met de gegrilde groente.
Dat vraagt om meer experimenten…
Deze makreel courgette variant met Italiaanse kruiden en knoflook aan het bloemkooldeeg van de bodem toegevoegd was ook zeer geslaagd…
Wil je verder experimenteren? Kijk hier voor de pompoen pizzabodem, die is ook echt heel lekker.
Buon Appetito!
Leave a Comment