• Categories

    Alles, Bijgerechten, Borrelhap, Hoofdgerecht, Lunch

  • Comments

    0 comments



Bloemkool-pizzabodem

bloemkoolpizza makreel

Pizzabodem van bloemkool en mozzarella

Een pizzabodem van bloemkool is echt geweldig lekker. Je moet het alleen geen pizza noemen, dan zijn de verwachtingen niet zo hoog en de verrassing des te groter dat het wel een heerlijke smaakcombinatie is. Neem er even de tijd voor, maar dan heb je wel wat.

Ingrediënten voor 2 kleine (lunch) pizza’s of 1 grote pizza

    • 200 gr bloemkool (gewicht van de roosjes)
    • 200 gr buffelmozzarella, geraspt
    • 1 ei
    • tomaatjes
    • 1 aubergine
    • 1 courgette
    • basilicum
    • olijfolie
    • zeezout

Bereiding:

bloemkoolpizza 1

Verwarm de oven op 225 graden

Was de bloemkoolroosjes en maal ze fijn in een keukenmachine

Leg de bloemkoolkruimels in een schone theedoek en draai de doek zodat al het vocht uit de bloemkool verdwijnt.

Als alle vocht uit de bloemkool is heb je echt een soort droog meel

Maal ook de mozzarella fijn in de keukenmachine en voeg het toe aan het bloemkoolmeel, voeg daar een ei, een dessertlepel olijfolie en zout aan toe.

Maak een mooie ronde bodem met behulp van bijvoorbeeld de ring van een bakblik

bloemkoolpizza 2

Besprenkel de pizza met wat extra olijfolie en zet hem 15 minuten in de oven

Snij de courgette en aubergine in dunne lange plakken en besprenkel ze met zeezout, na ongeveer 10 minuten is het water uit de groente onttrokken en kun je het droogdeppen met keukenpapier.

Haal de pizzabodem uit de oven en leg er nog wat extra mozzarella op samen met de cherrietomaatjes, zet deze weer terug in de oven voor ongeveer 10 minuten

In de tussentijd verwarm je de grillpan en smeer deze in met klein beetje olijfolie, grill daarop de dunne plakken groente

Als de pizzabodem mooi bruin is haal je hem uit de oven en bekleed het met de gegrilde groente.

bloemkoolpizza 4

Dat vraagt om meer experimenten…

Deze makreel courgette variant met Italiaanse kruiden  en knoflook aan het bloemkooldeeg van de bodem toegevoegd was ook zeer geslaagd…

bloemkoolpizza makreel

Wil je verder experimenteren? Kijk hier voor de pompoen pizzabodem, die is ook echt heel lekker.

Buon Appetito!

Leave a Comment