-
Categories
Alles, Lunch, Ontbijt, Taart & Koek, Tussendoortje
-
Comments
2 comments
Bananenbrood/Bananabread
Nou dacht ik dat ik al eerder een bananenbrood op mijn site had gezet, maar ik kan hem nergens terugvinden. Een healthy foodsite zonder bananenbrood is geen waardige healthy foodsite…..dus bij deze mijn recept zoals ik het graag maak. Heerlijk tussendoortje, ontbijt, mee naar school of werk. Ik vries altijd de helft in voor achter de hand, dat werkt erg goed.
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 4 rijpe bananen
- 2 tl vanille-extract
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl bicarbonaat (baking soda)
- scheutje appelazijn
- 2 tl koek- of speculaaskruiden
- 150 gram amandelsmeel
- 80 gram havermeel (gemaakt van havermout of havervlokken)
- handje pistache nootjes
- 125 gram rozijnen
Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden
Maal in een keukenmachine de haver heel fijn tot het meel is, giet het in een kom. Voeg de amandelmeel, eieren en de bananen toe. Prak 3 en een halve bananen (dus niet met staafmixer) zodat er nog stukjes banaan in het deeg blijven.
Voeg alle andere ingrediënten toe (hou wat nootjes achter de hand). De nabicarbonaat en appelazijn als laatst. Vergeet de appelazijn (of scheutje citroensap) niet, deze zorgt ervoor dat de nabicarbonaat gaat bruisen, zo wordt het deeg extra luchtig.
Schenk het beslag in een cakeblik (met bakpapier)
Snij de halve banaan die over is in plakjes en leg het op het beslag, samen met de nootjes.
40 minuten in de oven en hij is klaar! Hou even vol om niet meteen aan te vallen, want afgekoeld is het echt lekkerder.
2 Comments
Kan het recept ook zonder ei gemaakt worden?
Hoi Renate, Je kan dit recept ook zonder ei maken. je kunt bijvoorbeeld ipv per ei een eetlepel chiazaad gebruiken, een eetlepel gebroken lijnzaad kan ook. Ben benieuwd naar je resultaat.
Leave a Comment