• Categories

    Alles, Bijgerechten, Borrelhap, Voorgerecht

  • Comments

    2 comments



Avocadomousse met spicy gamba

avocadodip met gambaEen amuse is iets waar ik me nooit echt mee bezig heb gehouden, maar wat is het toch lekker om vlak voor de echte maaltijd een hapje tot je te nemen waarbij alle smaakpapillen worden geprikkeld. Zo ook deze spicy avocadodip met spicy-zoete gamba’s.

Ingrediënten:

    • 2 avocado’s
    • bakje geiten cremefreche
    • 1 sjalotje
    • plukje verse koriander
    • bakje gambas
    • 1 chilipeper
    • 1 knoflookteentje
    • 1 theelepel Palmbloesem suiker
    • kokosolie

Bereiding:

Lepel een paar rijpe avocado’s uit en doe ze in een schaal. Prak ze met een vork. Doe er een kwart rode peper  heel fijngesneden bij. Doe dan de fijngesneden ui en een eetlepel koriander doorheen. Schep de  geiten creme fraiche erdoor. Maak het lekker fris met de citroensap en maak het op smaak met een zeezout. Zet in de koelkast voor het gebruik.

De gamba’s bak je in wat kokosvet met een fijngesneden pepertje en fijngesneden knoflook. Aan het einde een beetje palmbloesem suiker erover en meelaten bakken.

De gamba’s leg je lauwwarm op een bedje van avocadomousse

Enjoy!

2 Comments

  • […] De avocadodip is extra lekker met zoet-spicy garnalen. Je kunt ze als een amuse serveren of in een grote bak met de garnalen erbovenop. Kijk hier voor het recept. […]

  • marleen 27 februari 2017 at 11:18 - Beantwoorden

    heerlijk….waar heb je die lepels vandaan? erg mooi

Leave a Comment