• Categories

    Alles, Bijgerechten, Borrelhap, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje

  • Comments

    3 comments



Amandelcrackers

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoe zo iets simpels zo lekker kan zijn. Zeker als je een tijd geen crackers hebt kunnen eten, omdat je liever elk meelsoort vermijd, dan zijn deze gewoonweg te lekker. Deze crackers heb ik leren kennen via oerkrachtvoedingsadvies.nl en maak ze nu regelmatig. Als je amandelmeel en eieren in huis hebt ben je klaar, de smaakjes voeg je toe met kruiden of alleen zeezout.

Ingrediënten:

    • 100 gram amandelmeel
    • 1 eiwit
    • Peper & zeezout
    • verse groene kruiden naar smaak. Bijvoorbeeld rozemarijn, basilicum, tijm of bieslook

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 175°C

Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot een stevig deeg

Knip twee gelijke stukken bakpapier ter grootte van je bakplaat

Plaats het deeg ertussen en rol dit met een deegroller uit tot een hele dunne plak van ongeveer 2 tot 3 mm (hoe dunner hoe lekkerder)

Snij met een scherp mes het deeg in vierkantjes.

Plaats de bakplaat in de oven en bak de crackers in ongeveer 15 minuten goudbruin.

De buitenste crackers zijn dunner en daardoor eerder bruin, haal ze tijdig weg en laat de rest nog 2,5 minuten in de oven.

De crackers blijven zeker twee dagen lekker in een afgesloten bewaardoos

 

3 Comments

  • Marleen 15 april 2014 at 14:47 - Beantwoorden

    Ziet er lekker uit, goed idee voor als je een keer hartige trek hebt.

  • Constance 16 april 2014 at 08:03 - Beantwoorden

    Dank je wel voor het recept.
    Dacht niet dat het zo eenvoudig was.
    Staan op het menu voor eerste Paasdag.
    Fijne Paasdagen voor jou en je familie.

  • V. 22 april 2014 at 16:53 - Beantwoorden

    Heerlijk! Net gemaakt met verse Italiaanse kruiden (oregano, salie en rozemarijn), smullen!

Leave a Comment