-
By
-
Categories
-
Comments
Je hebt zout en zout
Bij een overstap naar pure gezonde voeding verdwijnt niet alleen suiker, koezuivel en tarwe uit het keukenkastje, maar ook het tafelzout verdwijnt van tafel.
Leeg tafelzout met wellicht een kleine toevoeging van Jodium heeft geen positieve invloed op je bloeddruk en onttrekt het lichaam van mineralen. Daarvoor in de plaats wordt gebruik gemaakt van Keltisch Zeezout. Een zout dat meer dan 80 mineralen bevat die weer heel essentieel zijn bij de opname van vitaminen.
Keltisch zeezout komt uit Bretagne, Frankrijk en wordt daar gedroogd op mineraalrijk klei. Vandaar de grijzige kleur en de nattige substantie.
Waar gebruik ik Keltisch Zeezout voor? Eigenlijk voor alles, waar ik normaal eerder gewoon zeezout voor gebruikte. Alleen Keltish zeezot is vrij hard van structuur, voor warme gerechten geen probleem, zout smelt. Voor koude gerechten maak ik het zout fijn in een vijzel, daar leg ik dan een voorraadje van aan voor bijvoorbeeld een salade of over mijn gekookte eitje.
Waar ik Keltisch Zeezout het meest en dagelijks voor gebruik is voor mijn Sole (zonnetje). Sole is een zoutoplossing die ik elke ochtend toevoeg aan mijn lauwe ochtendwater.
Elke ochtend begin ik de dag met een half liter lauw water, met een uitgeperst citroentje en een dessert lepel Sole, een natuurlijke mineralenboost.
Hoe maak je Sole:
Wat heb je nodig:
- Een goed gereinigd afsluitbaar potje
- Keltisch Zeezout
- Gekookt water
Bereiding:
Vul de pot met 1/3 keltisch zeezout
Vul de pot verder tot aan de rand met gekookt water en roer het even door
Als het water is afgekoeld zul je zien dat het water volledig verzadigd is met zout en dat de restanten (klei en teveel aan zout) als een droesem naar de bodem zakt
Keltisch Zeezout op ambachtelijke wijze kun je bestellen bij www.keltischzeezout.net