-
By
-
Categories
-
Comments
Eerste Puur Weekend is een feit!
Wat hebben we er naar toe geleefd zeg…onze eerste Puur Weekend. Samen met Cilla van Puur Homemade en Danielle was dit ons eerste gezamelijke event en wat voor eentje. Samen hebben we hard gewerkt om er een geweldig weekend van te maken met heerlijke kookworkshops, rustgevende yogalessen en ook nog een beetje tijd voor jezelf.
De lokatie is echt geweldig, je bent in de randstad, maar het voelt echt als heel ver weg van de drukke en hectische wereld. De Bieslandse Heerlijkheid, een bed&breakfast boerderij in Delft is echt een oase van rust.
Aangekomen in De Bieslandse Heerlijkheid konden we gelijk aan de slag. Keuken inrichten, alle groente en fruit een plek geven, kamer indelingen maken en vooral de goodiebags op de bedden plaatsen. Door verschillende sponsoren werden zulke mooie en lekkere dingen aangeboden, het zou zonde zijn geweest om de goodiebag pas bij het weggaan te geven.
Terwijl Cilla en ik het eerste diner aan het voorbereiden waren druppelde de deelnemers binnen, nadat iedereen zijn spullen op de kamers had gebracht hadden we een ontvangst met chocoladefudge en de heerlijke theeën van Herbella.
Zaterdag:
Na een licht ontbijt met een groene smoothie volgde de eerste yogasessie met Claartje van Claar Yoga.
Daarna de basis workshop Puur en Gezond koken gegeven door Pure Food Coaching. Na de uitleg van de theorie werd er dan eindelijk gehakt en gesneden voor de maaltijden waarbij met nadruk de snelle koolhydraten zijn vervangen door groente. En veel groente hadden we! Biologisch Goed had waanzinnig veel seizoensgebonden groente gesponsord, dus we konden genieten van knolselderijen, koolrabi, pastinaken, kolen, winterpostelein, wortelen, de laatste pompoenen en nog veel meer…
Na de basis workshop volgde nog een sessie yoga en de avond werd afgesloten met een geweldige tapasavond….meer dan 12 overheerlijke tapas werden door de deelnemers zelf gemaakt. In groepjes verschillende recepten naar eigen smaak uitgevoerd. Heerlijk met een glas biologische rode wijn.
Zondag:
Na een havermout ontbijt even lekker wandelen in de Bieslandse omgeving van Delft gevolgd door de bakworkshop die vooral bestaat uit noten, groente, fruit en cacao. Blijer kun je mij niet maken!
Na een geweldige high tea was het tijd om afscheid te nemen van een geweldige leuke en lieve groep. Ze veraste ons nog met een bedankkaart met hele persoonlijke tekstjes…we waren er stil van. Wat een geweldig weekend! 10 t/m 12 oktober doen we het gewoon weer….
Puur Weekend werd mede mogelijk gemaakt door:
- Aman Prana
- BRNDSTF
- Ekoplaza Delft
- Groente van Biologisch goed!
- Vishandel t Loggertje
- Alle noten van Gezondenotenkopen.nl
- Ingrediënten bakworkshop van Puur Mieke.nl
- Herbella kruidenthee
- Olijfolie van Finca Forata
- Restaurant Nurks in de Hout biologische wijnen