-
Categories
Alles, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje, Voorgerecht
-
Comments
0 comments
All Veggie Noodlesoup
Voor de ontbijtworkshop was ik op zoek naar verschillende gerechten die makkelijk te maken zijn. Ik kwam vooral uit op zoete gerechten met fruit en noten, terwijl er zoveel hartige opties zijn voor het ontbijt. Ik wilde dus een soepje erbij. Een soep dat ten eerste makkelijk te maken is in de ochtend, veel groente bevat en ook nog vrij mild van smaak is. Zo kwam ik op de groente noodle soep met een gepocheerd eitje. Heel simpel en alles in 5 minuten klaar. Voor degene die wel wat meer kruiden aan kan in de ochtend heb ik er verse gember en koriander toegevoegd, zo is het ook een geweldig 4 uurtje. Echt super heerlijk!
Ingrediënten per persoon:
- een wortel
- een halve courgette
- 1 cm gember
- takje koriander
- 300 ml water
- een half blokje misobouillon
- 1 ei
- extra nodig: een klein zeefje en spirelli
Bereiding:
Laat het water met de misobouillon aan de kook komen.
Snij in de tussentijd de groente klein of draai met de spirelli wortel en courgette noodles
Breek het ei voorzichtig in het zeefje
Draai er een draaikolkje in het bouillon en laat het zeefje er langzaam in zakken.
Keer langzaam de inhoud van het zeefje (de eidooier en het stevige eiwit) in het water in de pan. Houd twee lepels bij de hand, hiermee kun je voorzichtig het ei een beetje bij ‘vouwen’.
Voeg de groente bij het eitje en laat het samen 2 minuten doorkoken. Wil je de soep iets meer spicy, kook dan de gember in dunne schijfjes mee met de groente.
Schep eerst het ei met een schuimspaan uit de soep en leg het in een soepkom en schenk de rest van de soep erbij.
Op smaak brengen met wat Keltisch zeezout en een snufje peper. Garneren met koriander.
Tip voor de middag of als voorgerecht…voeg er wat gebakken garnalen aan toe en je hebt een heerlijk vissoepje!
Enjoy!
Leave a Comment