-
Categories
Alles, Bijgerechten, Borrelhap, Lunch, Tussendoortje
-
Comments
1 comments
Wortel-gemberburger
Als ik een soepje eet heb ik altijd behoefte aan iets er naast. Voorheen was dat een stukje brood, maar nu zijn dat de groenteburgertjes die ik in een handomdraai maak. Nou zijn gember en koriander niet de meest favoriete ingrediënten bij ons in huis, maar bij deze burgertjes hoor ik niemand klagen….je raadt het al, we eten ze dus best vaak…
Ingrediënten (2 personen):
- een grote wortel/peen
- 1 cm gember
- 1 ei
- 1 eetlepel kikkererwtenmeel
- pluk verse koriander
- een theelepel kurkuma
- zeezout en peper
- een eetlepel kokosvet
- extra nodig: een bakpan en een grove rasp
Bereiding:
Rasp de rauwe wortels grof in een mengbak
Snij de gember heel fijn en voeg het bij de wortels
Hak de koriander fijn en voeg het ook bij de wortels samen met alle kruiden
Voeg het ei en de kikkererwtenmeel toe en meng het goed met een vork door elkaar
Verwarm de kokosvet in de bakpan en leg met een eetlepel kleine burgers in de pan (ongeveer 6cm lang)
Laat het aan beiden kanten bruin worden en je hebt een heerlijk bijgerecht.
Tip: Wil je meer maken dan verdubbel je alle ingrediënten. En dat is aan te raden, want deze burgers zijn ook heerlijk om mee te nemen naar school of werk.
Tip 2: wil je iets voedzamer hebben? Kook dan wat rode linzen of neem wat gekookte kikkererwten en voeg deze toe aan het mengsel voor het bakken, een grote eetlepel per 1 ei
Tip 3: Hou je echt niet van koriander neem dan verse peterselie (ook lekker)
1 Comments
Goedemorgen, heb je geen vocht nodig. Zoals water of melk.
Groetjes.
Leave a Comment