-
Categories
Alles, Bijgerechten, Borrelhap, Lunch, Tussendoortje, Voorgerecht
-
Comments
0 comments
Boekweit crackers met avocado
Op cracker gebied heb ik niet heel veel keuze. Ik ben dol op de kastanjecrackers van Le pain des fleurs en af en toe een rijstwafel is wel erg makkelijk. Maar deze knapperige boekweitcrackers/pannenkoekjes zijn ook echt in een handomdraai gemaakt en heerlijk op smaak te maken met verse kruiden en wat keltisch zeezout.
Deze keer heb ik de crackers gemaakt met verse rozemarijn en zeezout. Belegd met avocado, alfalfa en een zwarte olijf.
Ingrediënten voor de crackers:
- 100 gram boekweitvlokken (kan ook met havermout)
- 150 a 200 ml water
- een snuf zeezout
- een takje verse rozemarijn (kan ook gedroogd)
- een lepel kokosvet
Bereiding:
Verhit de kokosvet in een bakpan
Maak met een vork een beslag van de boekweitvlokken, water, zeezout en kruiden (iets dikker dan een doorsnee pannenkoekenbeslag) Boekweitvlokken kunnen veel water opnemen, dus voeg gerust wat toe als het te dik wordt.
Schep met een soeplepel wat beslag uit de kom en giet het langzaam in de pan. Laat ze ook langzaam gaar worden. Als ze helemaal droog zijn aan de bovenkant kun je ze omdraaien. Aan beiden kanten lekker knapperig laten worden en je kunt ze beleggen met wat je wilt.
Leave a Comment