-
Categories
Alles, Bijgerechten, Lunch, Salade, Voorgerecht
-
Comments
0 comments
Postelein vijgensalade
Elk seizoen heeft zo z’n lekkernijen, maar het einde van de zomer geeft wel twee van mijn favorieten: vijgen en druiven. Ook op bladgroen gebied kook ik graag met het verse groen dat per seizoen van het land af komt. Bijvoorbeeld raapstelen in het voorjaar en postelein in de zomer en nazomer.
Deze salade heb ik vorig jaar rond deze tijd op facebook gezet, maar wat op facebook staat is verdwijnt ook weer om niet meer terug te vinden…dus werd het tijd op deze salade ook op de site te plaatsen:
Ingrediënten:
- een bosje postelein (kan ook met veldsla of raapstelen)
- 3 vijgen
- 100 gr blauwe geitenkaas (Bio Bastiaanse)
- 1 gele paprika of rode paprika
- halve komkommer
- walnoten geroosterd
- takje verse peterselie
- dressing: balsamico/olijfolie/peper/zeezout
Bereiding:
Alles wassen en snijden en de walnoten roosteren in een droge pan…zo simpel is het 🙂
Leave a Comment