-
Categories
Alles, Bijgerechten, Borrelhap, Tussendoortje
-
Comments
2 comments
Nori Chips
Tijdens de boekpresentatie van Richard de Leth’s nieuwste boek “OERsterk eten” (lees hier meer over) waren we blij verrast met alle lekkere hapjes en drankjes. Een van die hapjes sprong er uit en werd door velen goedkeurend weggeknabbelt, de Nori chips.
Nori bladen zijn de bladen die gebruikt worden voor sushirolls en bestaat uit zeewier. Te koop bij toko’s, supermarkten en natuurvoedingswinkels. Zeeplanten, zoals zeewier en zeekraal, hebben een hoog gehalte aan jodium. Over het belang van jodium voor de schildklier heb ik eerder een blog geschreven.
Ingrediënten:
- 4 nori vellen
- lepel kokosvet
- keltisch zeezout
Bereiding:
Verwarm olie in de pan, leg de nori stukjes een voor een in de pan en haal ze er gelijk weer uit als het een beetje krimpt. Leg ze op keukenpapier en bestrooi het met keltisch zeezout (fijn gemaakt) of andere kruiden.
Enjoy!
2 Comments
[…] Tijdens de boekpresentatie had Jolanda Dorenbos een paar snacks gemaakt voor bij de borrel. Een snack viel wel heel erg in de smaak. Nori chips! We konden er niet genoeg van krijgen. Als eerste zocht ik dit recept op en ben het gelijk gaan maken, hier het recept. […]
[…] Bron: Purefoodcoaching […]
Leave a Comment