-
Categories
Alles, Bijgerechten
-
Comments
0 comments
Gegrilde Amaranth Polenta
Polenta is een traditioneel Italiaans bijgerecht gemaakt van maïs. Een gerecht waar ik in mijn vroege jaren al veel mee werd geconfronteerd, zodat ik bij de geur al enorme herinneringen heb. Aan de ene kant goede herinneringen, van mijn Italiaanse nonna in de keuken, ze was eeuwig en altijd aan het koken (net als ik) en anderzijds slechte herinneringen, omdat ik polenta vies vond en het wel moest eten.
Via een fb pagina werd ik gewezen op de structuur van amaranth dat doet denken aan de maispolenta, daardoor kwam ik op het idee om het Italiaanse traditionele polentarecept om te buigen met amaranth. Amaranth is het vele goedkopere broertje van quinoa, komt ook uit Zuid Amerika, zit vol goede eiwitten (iets minder dan quinoa) maar heeft een andere structuur. Gekookte amaranth heeft een kleverige structuur, waardoor ik het niet zie als goede rijstvervanger.
En mijn testpannel vond het verrukkelijk! Dus wil je een feestlijk en verrassend bijgerecht voor de kerstdagen? Deze schotel is makkelijk voor te bereiden en te combineren met groente, vis en vlees.
Ingrediënten (4 personen)
- 1 glas amaranth
- 3 glazen water
- snuf keltisch zeezout
- 100 gr geraspte pecorino of andere schapenkaas
- extra vergine olijfolie
- zwarte peper
- verse peterselie
Bereiding:
Kook de amaranth samen met water en zout 25 tot 30 minuten gaar, tot het een pap-achtige substantie wordt.
Verwarm de oven op grillstand en laat de amaranth beetje afkoelen in een ovenschaal (ingevet met olijfolie), de amaranth gelijkmatig over de bodem verdelen
Rasp alvast de pecorino in een bakje
Als de grill zover is strooi je de pecorino over de amaranth en druppel er ook nog wat olijfolie over.
Plaats de ovenschotel hoog in de oven en laat de korst bruin worden in ongeveer 15 minuten
Op het bord kun je het bestrooien met zwarte peper en verse peterselie.
Serveertip: Serveer dit met gekookte groente en herten biefstuk
Leave a Comment