-
By
-
Categories
-
Comments
Receptenruil maart
Deze maand heb ik weer een receptenruil met andere healthy foodbloggers gedaan. De maand maart mocht ik een recept uit de blog van Dayennes Food Blog kiezen. Dayenne houdt duidelijk erg van koken, ze heeft al een enorm archief met recepten waar je blij van wordt, het was een moeilijke keuze. Uiteindelijk heb ik voor de bloemkoolpizza gekozen, omdat deze al een hele tijd om mijn “to do” lijstje stond…was toch wel erg benieuwd naar deze “paleo” bloemkoolpizza. Het resultaat was heerlijk en ik heb echt geweldig zitten genieten van mijn “pizza”. Ik heb het originele recept wel een heel klein beetje aangepast. Omdat ik geen magnetron gebruik om mijn eten in te verwarmen heb ik een andere methode opgezocht op internet en kwam tot deze bijzondere werkwijze.
Pizzabodem van bloemkool en mozzarella
Ingrediënten voor 2 kleine (lunch) pizza’s of 1 grote pizza
- 200 gr bloemkool (gewicht van de roosjes)
- 200 gr buffelmozzarella, geraspt
- 1 ei
- tomaatjes
- 1 aubergine
- 1 courgette
- basilicum
- olijfolie
- zeezout
Bereiding:
Verwarm de oven op 225 graden
Was de bloemkoolroosjes en maal ze fijn in een keukenmachine
Leg de bloemkoolkruimels in een schone theedoek en draai de doek zodat al het vocht uit de bloemkool verdwijnt.
Als alle vocht uit de bloemkool is heb je echt een soort droog meel
Maal ook de mozzarella fijn in de keukenmachine en voeg het toe aan het bloemkoolmeel, voeg daar een ei, een dessertlepel olijfolie en zout aan toe.
Maak een mooie ronde bodem met behulp van bijvoorbeeld de ring van een bakblik
Besprenkel de pizza met wat extra olijfolie en zet hem 15 minuten in de oven
Snij de courgette en aubergine in dunne lange plakken en besprenkel ze met zeezout, na ongeveer 10 minuten is het water uit de groente onttrokken en kun je het droogdeppen met keukenpapier.
Haal de pizzabodem uit de oven en leg er nog wat extra mozzarella op samen met de cherrietomaatjes, zet deze weer terug in de oven voor ongeveer 10 minuten
In de tussentijd verwarm je de grillpan en smeer deze in met klein beetje olijfolie, grill daarop de dunne plakken groente
Als de pizzabodem mooi bruin is haal je hem uit de oven en bekleed het met de gegrilde groente.
Resultaat
Echt een heerlijke pizza vervanger, ook met de groente erbij heel smaakvol. Zoals ik al eerder schreef, gebruik ik geen magnetron, dus heb ik het vocht met de theedoek uit de bloemkool gekregen. Daarbij heb ik wat zout aan de bodem toegevoegd en wat olijfolie…verder was het helemaal super!
Dat vraagt om meer experimenten…
Deze makreel courgette variant met Italiaanse kruiden en knoflook aan het bloemkooldeeg van de bodem toegevoegd was ook zeer geslaagd…
Buon Appetito!
Aan de receptenruil doen de volgende Healthy Foodbloggers mee: