-
By
-
Categories
-
Comments
Gezond van binnen en buiten
Dat gezonde voeding belangrijk voor mij en mijn gezin is mag duidelijk wezen, het is voor mij levensstijl die me goed af gaat en ik voel me daar ook heel prima mee. Zeker met de 80/20% regeling, 80% zonder suiker, koezuivel en tarwe en 20% alles eten wat buiten het boekje valt.
De inhoud van mijn keuken kastjes zijn daardoor in de loop der jaren drastisch veranderd, de witte pasta is definitief verdwenen, zo ook de bloem, suiker, sauzen, koemelk en alle e-nummers.
Het werd tijd voor de volgende stap…van keukenkastje naar badkamerkastje…welke producten heb ik daar al jaren staan en nog belangrijker, wat zit er in die producten. Met mijn voeding ben ik zo hard bezig met het ontzien van mijn organen, dan mag ik het grootste menselijke orgaan, de huid, natuurlijk niet vergeten.
Dus ging ik ook hier etiketten lezen. Dat was nog een hele klus, want de lettertjes zijn nog kleiner dan op de etiketten bij voeding en de ingrediënten bestaan voornamelijk uit onuitspreekbare scheikundige formules. Mijn eerste missie was de badkamer parabenen vrij te krijgen.
Parabenen:
Parabenen zijn een mix van chemicaliën en dienen als conserveringsmiddel. Het wordt aan cosmetica en huid- en haarverzorging toegevoegd om schimmels en bacteriën tegen te gaan. Parabenen worden in verband gebracht met vorming van kanker en daarbij lees ik steeds vaker over de hormonale effecten die parabenen hebben op meisjes, steeds vroeger worden meisjes ongesteld (en daardoor ook eerder in de overgang) door vele gebruik van parabenen., een hormoonverstorende stof. Met een dochter van 8 in huis ben ik daar dan ook extra voorzichtig mee.
De volgende stap was de aluminium chlorohydraten eruit.
Bijna in elke gewone deodorant zit aluminium chlorohydraten, deze worden in verband gebracht met borstkanker. Dus ook deze stof willen we niet onder onze oksels. Nou was ik al om hele andere redenen tegen deodorant uit een spuitfles, maar er is nog een reden bij gekomen. Alle spuit deo’s bevatten aluminium chlorhydraten, maar ook mijn vriendelijke spuitpompje van Therme, dus deze ging zo linea recta de prullenbak in. En de shampoos, de bodylotion en de doucheschuim met giftige sulfaten er zo achteraan…… hoppa!
Natuurlijke cosmetica:
Dus wat nu? In ons huis gebruiken we voornamelijk cosmetica en badartikelen op basis van natuurlijke producten zonder toevoegingen van chemicalien. De wijze woorden “als ik het niet kan eten wil ik het ook niet op mijn huid smeren” gaat ook echt op.
Kokosvet is uitermate geschikt voor zonnebrandcreme, handcreme en lippenbalsem. Olijfolie kan een hele verzachtende werking hebben, giet een scheutje in het badwater en je krijgt er een heerlijke zachte huid voor terug.
Daarnaast zijn er vele mooie nieuwe producten op de markt gekomen die feilloos op deze bewustwording inspringen.
Wat is squalaan olie:
In mijn speurtocht naar natuurlijke huidproducten ben ik ook bij het merk Squalan gekomen, zij bieden squalaan olie in zijn puurste plantaardige vorm aan. Zelf had ik nog nooit van squalaan olie gehoord, maar het blijkt een bestanddeel te zijn in vele duurdere cosmetica producten. Squalaan is een stof dat zowel door mensen, dieren en planten geproduceerd wordt en zorgt voor flexibiliteit en soepelheid van de huid, na je dertigste levensjaar neemt de hoeveelheid squalaan in je huid af en wil je de soepelheid bewaren dan kun je dat van binnenuit doen door gezonde vetten te eten, maar je kunt het ook van buitenaf toedienen, door middel van huidolie.
Ik heb het product Squalan mogen testen de afgelopen weken en werd er erg blij van…mijn normaal gesproken erg onrustige en droge huid wordt niet beïnvloed door deze huidolie. Mijn huid bleef rustig, ik moest er wel veel van gebruiken omdat het erg snel in je huid wordt opgenomen (wat ook weer zijn voordelen heeft, want je loopt niet lang rond met een glimmend gezicht). Maar het blijkt dat als je het langer gebruikt, het trekkerige gevoel afneemt en je natuurlijke squalaan balans van je huid hersteld weer….een paar druppels per dag is dan al snel voldoende.
Wil je het ook Squalaan een keer testen?
Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Squalan op www.squalan.nl en je maakt kans op een testpakketje.
Like Squalan ook op facebook, veel leuke healthy tips en informatie over huidverzorging, voeding en sport.
Stralende groet,
Alessandra