-
Categories
Alles, Bijgerechten, Hoofdgerecht, Voorgerecht
-
Comments
0 comments
Stamppotje winterpostelein met shiitakee
Ingrediënten voor 2 grote en 2 kleine eters:
- 4 grote zoete aardappelen
- een bos winterpostelein (kan ook met andijvie)
- 100 gr shiitake
- 1 ei
- klontje grasboter
- klontje kokosvet
- (keltisch) zeezout
- pluk verse peterselie
Bereiding puree:
Schil de bataat in gelijke stukken en kook het met een beetje keltisch zeezout in laagje water.
Als de bataat gaar is (na ongeveer 10 minuten) haal je de pan van het vuur en doe je er een ei bij en een klontje grasboter of roomboter.
Met de staafmixer maak je er een mooie puree van, even op smaak brengen met wat zeezout.
Zet de pan weer even op het vuur, zodat het ei gaat stollen
Bereiding shiitake:
Snij de shiitake in dunne plakjes
Verwarm een klontje kokosvet in een bakpan
Bak de shiitake lekker bruin en voeg zeezout toe
Laat ook de fijngeknipte peterselie even meebakken
Bereiding van de bladgroente:
Spoel de winterpostelein goed af en snij het in kleine stukjes.
Als de puree klaar is schep je de groente er doorheen.
Schep de stamppot op het bord en schep de shiitake met peterselie eroverheen. Alternatief voor peterselie kan in dit geval ook Nori (zeewiersnippers) zijn. Of kruiden helemaal weglaten als kinderen dat niet lekker vinden.
Enjoy!
Leave a Comment