-
Categories
Alles, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
-
Comments
3 comments
Aubergine Kikkererwtensoep
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 aubergine
- 2 rode paprikas
- pot kikkererwten
- 2 tenen knoflook
- 3 sjalotjes
- halve rode peper (optineel)
- 1 kleine eetlepel Ras el Hanout (zonder e-nummers)
- 2 gekookte eieren
- verse koriander
- 1 liter water
- 2 bouillonblokjes zonder e-nummers
- lepel kokosvet
- olijfolie
- extra nodig: Staafmixer
Bereiding:
Snij de sjalotjes en knoflook klein, haal de zaadjes uit de rode peper en snij ook heel fijn. Fruit ze in het kokosvet in een soeppan met dikke bodem.
De aubergines en paprika kunnen in gelijke stukken worden gesneden en even meegebakken bij ui en knoflook
Voor het water met bouillon toe en laat het 10 minuten doorkoken tot groente gaar is.
In de tussentijd de kikkererwten goed afspoelen met koud water tot alle schuim (saponine) er vanaf is gespoeld
De eieren goed hard koken en in stukjes snijden
Als de groenten klaar zijn de pan van het vuur en de ras el hanout toevoegen met de kikkererwten. Met de staafmixer pureren tot gladde soep.
Serveren met een half ei per kom in het midden met verse koriander en een scheutje olijfolie.
Optineel: Feta ipv ei is ook lekker.
Bon appetit!
3 Comments
gemakkelijk te maken en erg lekker!
Heerlijke soep!
makkelijk en erg lekker!
Leave a Comment