-
Categories
Hoofdgerecht
-
Comments
0 comments
Fazant met truffel oesterzwammen
Volgens het puur eten concept is het beste om vlees te eten van dieren die vrij hebben gezwommen, gerend of gevlogen, omdat stilstaande dieren in stressvolle leefomstandigheden hebben geleefd, waardoor er stresshormononen in het vlees zitten. Wild is loslopend dus kan gegeten worden. Als beginnende vleeseter ging ik naar de wild afdeling van de bioslager en stond verbaast over de vele mogelijkheden. De fazantfilet vond ik meest herkenbaar als kipfilet, dat durfde ik wel aan voor de eerste keer. Het resultaat was verbluffend lekker…kerstwaardig!
Ingrediënten voor 2 personen
- 250 gr fazant
- 1 knolselderij
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr oesterzwammen
- roomboter
- 1 ei
- peper en zeezout
- nootmuskaat
- milde paprikapoeder
- truffelolie
- kokosolie
- takje tijm (kan ook gedroogd)
Bereiding knolselderij puree:
Snij de buitenkant van de knol eraf en snij de knol in blokjes
In een laagje water ongeveer 8 minuten koken met wat zeezout
Als de knolselderij gaar is afgieten en terug in de pan
Voeg een klont grasboter en een ei toe en pureer met een staafmixer tot een puree
Maak op smaak met zout en nootmuskaat
Bereiding truffel oesterzwammen:
Borstel en oesterzwammen schoon en snij ze in kleine stukjes, ook de steeltjes
De knoflook en sjalotjes klein hakken en aanfruiten in de kokosolie
Als ze glazig worden de oesterzwammen toevoegen en even laten bakken
Als alles gaar is scheutje truffelolie (geen truffel essence gebruiken), tijm en zeezout toevoegen
Bereiding Fazant:
Fazant droogdeppen en harde stukjes zoals pezen goed verwijderen
Fazant kruiden met peper, zout en paprikapoeder
Ongeveer 5 minuten rose bakken in kokosolie, daarna op een bord afdekken met aluminium folie en nog 5 minuten laten nagaren
Fijne feestdagen!
liefs, Alessandra
Leave a Comment