• Categories

    Alles, Hoofdgerecht

  • Comments

    0 comments



Koolraap mangokerrie met quinoa /linzen

Quinoa linzen met koolraap kerrie klein

Hoe ik het toch elke week weer voor elkaar weet te krijgen weet ik niet, maar ik heb weer een vergeten groente te pakken, de koolraap. Niet te verwarren met de knolraap of de koolrabi. Qua uiterlijk lijkt hij ook nog wel op de knolselderij…pfff niet uit elkaar te houden dus.

Maar goed, ik ben gevallen voor de zachte smaak van de koolraap, dit keer geen puree, want daar leent hij zich ook goed voor, maar een recept dat me heel erg aan vroeger deed denken, toen er nog kip, kerrie met persik werd gegeten. De kip is welliswaar vervangen door de koolraap en de persik door mango, maar de kerrie trekt het geheel naar de smaak van vroegere tijden.
 

Ingredienten:

    • 1 koolraap
    • 1 halve mango
    • 1 blikje kokosroom, zonder conserveringsmiddelen
    • 3 lepels kerriepoeder
    • Zeezout en peper
    • Quinoa
    • pluk verse koriander

Bereiding:

koolraap schoonboenen, daarna schillen. In dobbelsteentjes snijden.
Kokos olie in de wokpan en de knolraap even lichtjes aanbakken. Daarna kokosroom erbij en op zacht vuur laten sudderen tot koolraap gaar is.
Als de koolraap gaar is doe je de in blokjes gesneden halve mango erbij, samen serveren met quinoa/rode linzen (zitten samen in een verpakking, kan ook alleen quinoa).
Quinoa kook je als volgt. 1 beker Quinoa wordt gekookt met 1,5 beker water. Snufje zout erbij. 8 minuten laten inkoken. Na de 8 minuten nog even zonder vuur en deksel op de pan laten nawellen.

Grofgesneden koriander over gerecht serveren en geniet ervan!

Leave a Comment