-
Categories
Alles, Tussendoortje
-
Comments
1 comments
Amandelmeel poffertjes met kokosrasp
Poffertjes hebben voor mij altijd iets magisch gehad. Thuis werden ze niet gegeten dus dat was echt iets voor buiten de deur op kermissen, braderien en natuurlijk standaard bij elk bezoek aan Artis. Dat was nog toen ik vol overgave tarwe en suiker at.
Onderin de kast zag ik dat wij ook een poffertjes pan bezaten, was me nooit echt opgevallen, vast een overblijfsel uit mijn man zijn vorige leven. De poffertjes die ik heb gemaakt smaken natuurlijk anders, maar waren door iedereen enorm goedgekeurd, waarschijnlijk door de vorm en de nostalgische poffertjespan.
Ingrediënten:
- 300 ml Amandelmelk
- 200 gr amandelmeel
- 100 gr boekweitmeel
- 1 ei
- theelepel bakpoeder
- dessertlepel vanilliepoeder
- kokosvet
- grasboter
- kokosrasp of poedersuiker van sucrin
extra nodig:
- een poffertjespan
- oliekwastje
bereiding:
Meng de amandelmelk, amandelmeel, boekweitmeel, ei, bakpoeder en vanille tot een glad lobbig beslag
Verwarm de poffertjespan met kokvet in de holtes. uitsmeren met oliekwastje
Draai de poffertjes om als ze gaar zijn en laat nog even de andere kant bruin worden
Serveer het met een klontje grasboter en kokosrasp (je kunt ook poedersuiker van sucrin gebruiken om het traditioneler te maken, zonder suiker)
Het is best wel een werkje, omdat de porties toch altijd net even te klein zijn en iedereen voor een tweede portie gaat. Maar het is wel heul lekker!
1 Comments
hoi heb jij een idee waarom heb bij mij nooit te eten is doen exact volgens recept en het ligt nu wwer in de prullenbak. en ik had z’n zin erin. baal baal
Leave a Comment