-
Categories
Alles, Bijgerechten, Salade
-
Comments
1 comments
Quinoa Tomatensalade
Quinoa (spreek uit Kien Wa) is een super voedzaam pseudograan, een zaad dat zich heel goed leent ter vervanging van rijst en couscous. Ook voor een frisse salade is het geschikt. Deze salade had ik gemaakt voor bij de barbecue en werd goed ontvangen, ook door de quinoa dislikers.
Ingrediënten voor een grote bak salade:
2 middelgrote glazen quinoa
5 grote tomaten
1 paprika
1 komkommer
1 rode ui
olijfolie
balsamico
peper/zeezout
verse koriander (kan ook peterselie)
Bereiding:
Kook de Quinoa (1 kop quinoa op 1,5 kop water) in 8 minuten gaar (of kijk op verpakking)
Zet het vuur uit en laat het nog 10 minuten nagaren met deksel op de pan
Snij alle groenten vrij grof
snij rode ui fijn
meng alles met de quinoa
voeg de balsamico,olijfolie, peper en zout toe
Maak het af met verse kruiden
Extra toe te voegen: Kappertjes, olijven of ansjovis
Serveertip: je kunt deze salade ook gebruiken als maaltijdsalade met bijvoorbeeld een moot zalm
1 Comments
Lekkere salade om te maken
Leave a Comment