• Categories

    Alles, Salade

  • Comments

    0 comments



Rucola salade met kip, gele biet, sinaasappel en aardbei

salade-paleo-rucola-gele biet-kip

Gele bieten, rode bieten, Chioggia bieten (die met die hypnotiserende mooie binnenkant), als je ze vers tegen komt in de biologische winkels is het zonde om er geen gebruik van te maken. Naast dat ze enorm decoratief zijn, smaken ze heerlijk en zitten vol met ijzer, vitamine C en mineralen. Het bevat kalium wat weer sterk wordt aangeraden om bloeddruk te verlagen.
De gele biet heeft een frisse smaak, minder gronderig dan rode biet soms kan zijn, ideaal voor een heerlijke salade

Ingrediënten voor 2 personen:

    • 2 grote plukken rucola
    • 2 kleine gele bieten
    • 1 halve sinaasappel
    • 6 aardbeien (alleen in de zomer)
    • 1 kipfilet
    • kokosvet
    • paprikapoeder
    • kurkumapoeder
    • balsamico
    • olijfolie
    • peper
    • zeezout
    • verse peterselie

Bereiding:

Kruid de kipfilet met paprikapoeder,kurkuma,peper en zeezout en bak het in kokosvet
Was de rucola en laat het goed uitlekken
Snij de biet met een mandoline of rasp in dunne plakjes
Maak sinaassappel schoon en ontdoe het van de tussenvelletjes
Was de aardbeitjes en snij ze in stukjes
Leg de rucula op een bord, daarna de gele biet eroveheen en daarna een mengsel van gesneden lauwe kip met aardbeien en sinaasappel
Dressing van balsamico, olijfolie, peper en zout erover en afmaken met vers gesneden peterselie
Buon appetito!

Leave a Comment